Nieuwsbrief: Dromen over oogst

Aan het begin van zo’n nieuw jaar droom ik altijd over wat ik het komende jaar wil oogsten.

Voor de moestuin zijn dat vooral mijn tuintoppers: tuinbonen, dopbonen, kruiden en salades.

Ik heb mijn kas al klaar voor het komende tuinseizoen en binnenkort ga ik daar uien en prei voorzaaien, in potten.

Hoe vroeger je de prei voorzaait hoe hoe dikker die in december is. Ik zaai altijd lekker veel want in het voorjaar is baby prei ook heerlijk in de sla.

 

Een andere droom voor het komende jaar is om de pup die volgende week komt te trainen tot een gehoorzame hond, zodat ze mijn jachtmaatje kan worden.

Om die droom te verwezenlijken lees ik veel over honden, want ik had nog nooit een hond, en ga ik op cursus.

Ik steek energie in mijn doelen, er is geen garantie dat ze precies uitkomen, maar de reis zal me veel opleveren.

 

Wil jij het komend jaar meer zelf oogsten? Dan nodig ik je uit mee te doen met mijn activiteiten.Samen genieten van de reis en onderweg al veel oogsten is leuk! Mijn moestuinjaartraingen, online of in Amsterdam, helpen je bij een succesvolle oogst uit tuin en pot.

 

De moestuinjaartraining in Amsterdam geef ik dit jaar op een groene plek in het hart van de stad. Zes lessen zijn we in deze echte stadsmoestuin waar in grote bakken getuinierd wordt. De les start met theorie in het gebouw op de tuin, het laatste uur zijn we buiten. Twee lessen trekken we er op uit. We bezoeken dan vollegrondsmoestuinen en laten ons inspireren door zeeën van eetbaar groen. 

De eerste les is op zaterdag 8 maart, van 10-12.30. Als je je in januari aanmeldt voor de training levert dat je 15% korting op het lesgeld op! Meer data en info: Moestuinjaartraining

 

De data voor de wildplukwandelingen heb ik op veler verzoek ook al vastgelegd, meld je snel aan, vol=vol. Meer info: Wildplukwandeling

Ik wens je een goede reis in 2014.

Groet, Ellen

IMG_2437
Een tuindroom, bloeiende duivenbonen, foto Ellen Mookhoek
 Wil je deze foto gebruiken, leuk!  Fijn als je toestemming vraagt.

48 reacties

Opgeslagen onder Uncategorized