Ganzeneieren en jonge blaadjes

Overal schieten de groene blaadjes uit de grond. De daslook en kraailook wedijveren om een plek op het bord. Er zijn al veel eetbare bloemetjes, klein, maar kleurig, sleedoornbloesem, sierpruim, primula, maagdenpalm en meer.
Ik at gister een pasta met daslookboter en een hand voorjaarsbloemetjes, heel fijn!
Nog even en ik kan mijn pasta weer van ganzeneieren maken. Want ook het “nestbehandelen”, om de aanwas van de populatie grauwe ganzen in Nederland te beperken, staat weer te gebeuren. Door hun vette dooier zijn ganzeneieren bijzonder geschikt om mee te koken. Taart, eiersalade, merengue, gansvocaat, maar ook gans-O-naise, allemaal top van smaak en leuk om te maken.

Daarom organiseer ik dit jaar met cateraar en kookboekenschrijver Charlotte Fielmich “De grote ganzeneieren kookshow”.

Op zaterdag 28 maart van 11 tot 16 in Charlotte haar prachtige kooklocatie aan de Sloterplas in Amsterdam. We koken samen en eten, in high tea stijl, samen alles op. Kosten inclusief alles €75,- Aanmelden via

Op zaterdag 18 & op zondag 19 april geef ik mijn eerste wildplukwandelingen van dit jaar, ik loop dan langs groene blaadjes, eetbare bloemen en voorjaarszwammen!

We kijken, plukken en leren samen van en over al deze heerlijkheden. Warme groet, Ellen

Ganzenei gekruid met hondsdraf is top!
Foto Anoeska van Slechtenhorst

35 reacties

Opgeslagen onder Uncategorized