Groene soep

De lente is nu echt in volle gang, heerlijk en eindelijk kan ik weer veel groene soep maken.
Groene soep van wilde planten is hét gerecht van dit moment. Lekker en super gezond.

Mijn favoriet deze lente is linzen/zevenbladsoep met Ras El Hanout, aangevuld met verse knoflook of een flinke bos bieslook.
Zevenblad is een gevreesd en hardnekkig onkruid, te vinden in de meeste tuinen en in het wild. Het is ook een heerlijke plant met een kruidige smaak.
Ras el Hanout is een Marokkaans kruidenmengsel, te koop bij Marokkaanse kruideniers en bij veel natuurwinkels.

Maaltijdsoep voor 4 personen
was 500 gram zevenblad en verwijder het dikste deel van de steel en snij grof
was 140 gram linzen, laat uitlekken
verwarm een scheut sesamolie in een grote pan, voeg een eetlepel Ras El Hanout en een theelepel sambal toe
als de kruiden hun geuren loslaten voeg je de linzen toe, bak ze even mee
voeg 1,5 liter water en 2 groentenbouillontabletten toe, laat 10 minuten koken
was een bos bieslook (bieslook is een vaste plant, in het voorjaar top in soepen en sausen)
snij de bieslook in stukken van 1 cm
voeg het gesneden zevenblad toe, laat 20 minuten zachtjes koken
voeg op het laatst de bieslook toe en geniet van de volle smaak van deze soep.

Op 26 mei organiseer ik weer een wildplukwandeling, al wandelend leer je allerlei eetbare wilde planten herkennen, ook zevenblad, en je krijgt informatie over het gebruik in de keuken. Kijk onder het kopje wildplukwandelingen voor meer info.

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van De Bredemoestuin? Mail naar ellenmookhoek@xs4all.nl

Zevenblad

Zevenblad

Leave a Comment

Filed under Uncategorized

Comments are closed.