Jaartraining wildplukken en koken

Vanaf april organiseer ik 4 praktijkdagen wildplukken én koken.
Je leert het landschap lezen, met aandacht voor de bodem en de seizoenen.
Femke van den Heuvel, expert in plantaardig koken, laat je zien hoe wilde planten het best tot hun recht komen in de keuken.

We oogsten groene blaadjes, bloemen, bessen, noten, wortels en zwammen op verschillende pluklocaties. Aangezien wildplukken altijd andere oogst levert, zullen we op de dag zelf gerechten creëren. Er wordt niet van vaste receptuur gewerkt. Dit vraagt om basis kookvaardigheden. Er is een training voor geïntereseerde “amateurs” en 1 speciaal voor chefs.

Vereisten:
Enige kennis van wildplukken
Basisvaardigheid in de keuken.

Tijden:
Lesdag van 10:00 tot 19:00
In de ochtend plukken, in de middag koken en proeven.
Wij zorgen voor een snelle lunch.

Data:
zaterdag 16 april, zaterdag 18 juni, vrijdag 9 sept en vrijdag 4 november

Kosten:
€500,-

en voor chefs (minimaal 2 jaar professionele keuken ervaring) ;
maandag 18 april, maandag 20 juni, maandag 12 september, maandag 7 november

Meer informatie en aanmelden: http://viphealthandnutrition.nl/p…/jaartraining-wildplukken/
ellenmookhoek@xs4all.nl

Leave a Comment

Filed under Uncategorized