Meer zonlicht, dus bladmosterd!

Vanaf februari gaat het ineens hard, iedere dag zijn er weer meer minuten zon per dag. De eerste zaden kunnen nu de grond in!
Moet er wel eerlijk bij zeggen dat 4 weken wachten beter is, de aarde is dan net een paar graden warmer….
Maar wie een beschut plekje heeft in de tuin, op balkon of terras kan zeker al bladmosterd zaaien. Bladmosterd houdt van koel weer, regelmatig water en zo af en toe wat zon op het bolletje.
Wil je meer leren over bijzondere en makkelijke moestuingroentes? Doe mee met mijn moestuinjaartraining. Maar wees snel, er zijn nog maar een paar plaatsen vrij.  Meer lezen over de moestuinjaartraining
Het vrijwilligerswerk in de Boleniusmoestuin gaat ook weer beginnen. Op zaterdag 9 maart, van 10-13, wordt het tuinseizoen feestelijk geopend met tuinbonen zaaien. Tuinboon je mee? Heel fijn als je me dat per antwoordmail laat weten, dan zorg ik dat er genoeg materiaal en koffie met wat lekkers is. Vanaf die datum werken we weer iedere week op maandag- en donderdagmiddag in de tuin van 14-17 uur.
Nieuw is dat er dit jaar voor deelnemers aan de moestuinjaartraining en voor de moestuinvrijwilligers stukjes tuin voor eigen gebruik beschikbaar zijn!
Eergisteren verzorgde ik een bijzondere wildplukwandeling, ter ere van iemands vijftigste verjaardag, educatief en gezellig. We wandelden bij Heemskerk in de duinen. Alles was nog heel klein, maar het stond er! Vooral de ter plaatse massaal voorkomende winterpostelein zag er veelbelovend uit.
Op 3 maart houd ik mijn eerste “openbare” wildplukwandeling, hoofdvoedsel is dan de kraailook, een prachtige wilde bieslook.
We wandelen dan langs de rand van de stad, een perfecte plek om het wildplukseizoen te openen. Meer lezen over de wildplukwandeling
Ik wens je veel plezier met al dat extra daglicht.
Bladmosterd, super in salades

Bladmosterd, super in salades

2 Comments

Filed under Uncategorized

2 Responses to Meer zonlicht, dus bladmosterd!

  1. Pingback: cheap canada goose citadel parka for men in brown

  2. Pingback: timberland slippers