Quiche met zevenblad

Pluk in eigen tuin, die van de buren of een parkje 200 gram jong zevenblad, met de steel maar zonder de oksel; wassen, droog slingeren, grof hakken en wegzetten. Fruit een ui in een flinke klont boter met provençaalse kruiden en peper, voeg het gehakte zevenblad toe en laat dat in 12 minuten slinken, af en toe omroeren. Laat het mengsel afkoelen tot lichaamstemperatuur.

 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Voeg 5 kippeneieren of voor de bofkonten onder ons 2 ganzeneieren (in een apart kommetje breken, ivm stiekum toch bebroed) toe, zout, een teentje geperste knoflook en 100 gram geraspte oude kaas toe. Mengen en storten in een ingevette quichevorm die bekleed is met deeg voor hartige taart (bijvoorbeeld filodeeg, ziet er zo mooi uit). Bak in 45 minuten gaar. Warm heerlijk met een salade als diner, maar koud ook top bij de lunch.

 

IMG_4611

Leave a Comment

Filed under Uncategorized