Recept, borrelhap van ree

Pittig ree-hapje

800 gram ree-vlees in blokjes van 2 cm

4 rode uien, grof snipperen

2 duimen gember, zeer fijn

3 tenen knoflook, zeer fijn

2 rode pepertjes, zeer fijn

2 bos koriander, fijn hakken

1 eetlepel 5-spice

5 eetlepels sojasaus

5 eetlepels balsamico

2 blikjes ananas, in blokjes

wat wit brood

In hete olie, het vlees met de 5-spice en wat zout snel aanbraden, eruit scheppen en apart zetten.

Dan – ui, pepertjes, gember, knoflook- bakken.

Blussen met sojasaus, de ananas met 5 eetlepels sap en 5 eetlepel balsamico. Gaar laten worden.

Ananas toevoegen.

Proeven op zout/zoet/zuur aanvullen en vooral, vocht verdampen!

Ree-vlees toevoegen. Doorwarmen en de koriander toevoegen.

Serveren in kleine bakjes met een vorkje.

Leave a Comment

Filed under Uncategorized