Werken in de moestuin

Werken in de moestuin is heerlijk! Met je handen in de aarde en je kop in de elementen, zon, regen, wind, allemaal goed. Er is wat er is en jij creëert voorwaarden waarin eetbare planten goed kunnen groeien. Grondbewerking, wieden, zaaien en uiteindelijk ook oogsten. Heerlijk basic. Even weg van alles wat je denkt en wat nog gedaan moet worden. Contact maken met de kiemplantjes van de pastinaak en het gras, concentratie en hup een bed vol pastinaak bevrijd van het concurrerende gras.

Tussen de kantoorkolossen op de Zuidas is een oase van groen, de grootste stadsmoestuin van Amsterdam. Een groep vrijwilligers moestuiniert daar onder mijn leiding in de moestuin van restaurant Bolenius. Al werkend leren ze de geheimen van de moestuin in alle seizoenen van het jaar kennen.

De tuin is een prachtig voorbeeld van stadslandbouw en nu vol in bloei en gevuld met prachtige groentes, kom haar bewonderen!

Op zaterdag 6 juli van 10-13 is er weer een werkochtend. We oogsten voor de keuken en werken in de aarde: wieden, zaaien of verplanten, en soms spitten. Het werk is niet heel zwaar, maar wel lekker fysiek. Er wordt gepauzeerd in het restaurant, waar de mensen die meewerken in de tuin in een mooie omgeving koffie, thee en een hapje geserveerd krijgen. Aanmelden is gewenst, dan is er zeker voor iedereen iets lekkers in de pauze.

Zaterdag gaan we o.a. bonenkruid verspenen, iedereen kan wat plantjes meenemen om op eigen balkon of in de eigen tuin dit heerlijke geurende kruid op te kweken. Handig als je zelf een zakje of bakje meeneemt om de plantjes in te vervoeren. Bonenkruid is niet alleen heel lekker bij bonen, maar ook erg goed voor de spijsvertering en zo een ware vriend van je maag. Ook in een groentesoepje misstaat bonenkruid niet.

Wil je wel een keer in de tuin werken maar kan je zaterdagochtend niet? Op donderdagmiddag 11 juli ben je van 14-17 ook van harte welkom.

Aanmelden, meer info, of op de hoogte blijven van de activiteiten van De Bredemoestuin? Mail naar ellenmookhoek@xs4all.nl

 

IMG_2624

Leave a Comment

Filed under Uncategorized

Comments are closed.