Wildplukken is leuk!

Ga snel nog even bosjes en ruigtes in, ze hangen vol lekkers.
Na de eerste nachtvorst, meestal halverwege oktober is het met de meeste oogst weer gedaan voor dit jaar.
De natuur trek zich langzaam terug, in februari wordt het wildplukseizoen weer geopend door de kraailook.
Afgelopen weekend gaf ik les aan de leerlingen van de VIP opleiding van de vegetarische chefkok Femke van den Heuvel.
Zo inspirerend, samen kijken wat er groeit en hoe het in de keuken te gebruiken.
Al jaren ben ik op zoek naar een goede toepassing voor de meidoornbessen. Een prima bes met een bindende werking en een neutrale smaak, kan gebruikt worden als bindmiddel in jammetjes en puddinkjes.
Na het eten van de raw food appeltaart aan het begin van de wandeling van afgelopen zondag zie ik ineens een heel andere toepassing.
De meidoornbessen lijken perfect te passen in zo’n rauwe appeltaart. De leerlingen van Femke’s opleiding gaan opzoek naar meer toepassingen.
Dat is het allerleukste aan met een groep wildplukken, proeven en elkaar inspireren tot het gebruik van wilde planten.
Komende zondagmiddag trek ik voor de laatste keer dit jaar de Amsterdamse natuur in om samen te kijken, proeven en te inspireren.
Zin om zondag mee te gaan? Laat het me weten en ik mail je nadere informatie.
Nazomerse groet,
Ellen
Samen wildplukken is leuk!

Samen wildplukken is leuk!

Wildplukken in de rafelranden van de stad, leuk en lekker
foto Ellen Mookhoek

Leave a Comment

Filed under Uncategorized