Wildworkshops

Het hele dier panklaar maken en eten

In deze wildworkshop leert jager en wildplukker Ellen Mookhoek (o.a. auteur van “De eetbare stad”) je in 1 middag villen, uitbenen en portioneren. Zij neemt de deelnemers mee in de wereld van de moderne jager. Werken met wild is bijzonder. Wild is puur en krachtig. Dat proef je en dat voel je als je er mee werkt, meld je aan en ervaar het!

Je gaat zelf aan de slag in de professionele werkruimte van poeliersbedrijf Pieter van Meel. Stap voor stap leidt Ellen je door het proces, van heel dier naar panklare onderdelen. Je leert hoe de dieren in elkaar zitten en wat handig is bij het uitelkaar halen. Ook leer je wat de specifieke bereidingswijze zijn van al die verschillende onderdelen.

Je wordt ontvangen met een wild snackje en een bijpassende thee. Na een korte introductie over leefwijze van het wild en de jacht gaan we aan de bak. Als we al het “rode werk” hebben gedaan ruimen we de boel op. Zetten we het vuur aan bereiden met elkaar dit mooie vlees. Zo leer je ook over werken met wild in de keuken. Van heel dier naar mooie maaltijd op een unieke locatie. De verschillende soorten biefstuk van rug en achterbout gaan de pan in en eten we met een mooi bijgerecht. Iedere maand zoeken we een mooi bier uit die goed past bij het wild en het seizoen. De delen van het dier die een langere bereidingstijd nodig hebben, nek, voorbout, botten krijgen de deelnemers mee naar huis. Werken met het hele dier en alles van het dier gebruiken, met wild is dat goed te realiseren!

kosten € 95,- p.p.

aanvang vanaf 16.00 tot 20.00 op het terrein van de centrale markthallen, Amsterdam West. Goed bereikbaar en gratis parkeren voor deelnemers.

Aanmeldingen via ellenmookhoek@xs4all.nl

Data

steeds op zondagmiddag van 16.00-20.00

zondag 13 oktober kleinwild, eend, fazant, konijn, en wat voor handen is

en in 2020 op,

zondag 19 januari reegeit

zondag 9 februari wildzwijn

zondag 15 maart damhert

en voor groepen op aanvraag