Ganzeneieren zijn uniek van smaak, rijk, romig, maar vooral vol van smaak. Dat komt omdat het ei vetter is dan een kippenei. Als je meer ei en minder boter gebruikt krijg je een ronde cake met een volle smaak zonder dat het echt vet wordt. De amandelmeel in dit recept maakt de cake nog smeuïger.
2 ganzeneieren, is ongeveer 280 gram ei
175 gram zachte boter
200 gram kristalsuiker
150 gram bloem
100 gram amandelmeel
6 gram bakpoeder
1 gram zout
eetlepel citroensap
Zeef de bloem, het amandelmeel, het zout en de bakpoeder, meng door elkaar en zet weg.
Meng boter en suiker in een ruime schaal, voeg het citroensap toe en dan de eieren, klop met een garde luchtig, ja dat is goed voor je spierballen!
Spatel voorzichtig het meel erdoor.
Bak in 55 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden.
Laat de cake 15 minuten afkoelen in de vorm en haal hem dan uit de vorm om even uit te dampen. Koud is de cake op z’n lekkerst.