De moestuin moet vooral makkelijk zijn

Een makkelijke moestuin, bestaat dat eigenlijk? Ja, zaai je tuin in met idiot-proof groenten en je hebt de felbegeerde “weinig-werk” moestuin. Groenten die het zonder hulp doen en ook zonder wieden opbrengst leveren. Groenten die zichzelf uit kunnen zaaien, eetbaar groen dat zichzelf jaren lang kan vermeerderen en waarvan geooogst kan worden: een stukje permacultuur. Slim groen zullen we maar zeggen.
Afgelopen middag heb ik met een groep vrijwilligers zo’n moestuin uit de grond gestampt. Als een golf spoelden we over het stuk tuin, ieder in zijn eigen stuk zijn eigen zaden, kleurvlakken, groen, wit en rood. Over 2 maanden een lust voor het oog en dan ook al voor de mond. De snel groeiende bladgroente die we zaaiden is dan klaar.
Het is heerlijk om met makkelijke groentes een tuin te vullen. De aarde moet goed voorbereid zijn en dan kun je aan de slag. Wil jij dat ook leren? Een tuin inzaaien met makkelijke groentes en een jaar lang uit je eigen tuin of balkonbak oogsten? Doe mee met mijn online moestuintraining, je leert van mijn expertise en ontwikkelt in de loop van het seizoen, met je handen in de aarde, je eigen expertise.
Meer info via ellenmookhoek@xs4all.nl
of onder het kopje online moestuintraining boven aan de pagina.
Ellen Mookhoek
IMG_0820

Leave a Comment

Filed under Uncategorized

Comments are closed.