Na de vakantie

Deze zomer bracht ik 4 weken door bij familie in het noordwesten van Amerika. Ik heb genoten van de geweldige natuur, de oceaan, bergen, zonovergoten dorre vlaktes en veel gezelligheid.
De eerste twee weken van de vakantie miste ik mijn tuin en mijn hond. Bij thuiskomst was ik dolblij mijn hond weer te zien, maar de moestuin… De moestuin is overwoekerd als nooit tevoren. Ongelofelijk. En ineens weet ik het zeker, ik wil minder moestuin. Ik woon klein en mijn leven is groots, en dat ga ik ook op mijn moestuin toepassen. Want er groeit ook zoveel lekkers in het wild! Ik hoef niet alles zelf te doen. En, het groeit op prachtige plekken waar je kan dwalen, genieten van de zon en met een mandje zelf geplukt eten naar huis kan gaan.
Extra lekker dwalen doe ik op het landgoed Roggebotstaete ( https://www.facebook.com/roggebotstaete/timeline ). Deze prachtige plek in de Flevopolder, vlak bij Dronten, herbergt schapen, een bijenstal, prachtige wilde kruiden en heel veel wild fruit. Op zondagmiddag 14 september organiseer ik hier een wildplukwandeling met een workshop ’Vang de zomer’. Tijdens het wandelen verzamelen we fruit om een azijn en een opzet voor een likeur mee te maken. Voor meer info, stuur me een mail.
Voor wie dit te ver reizen is, op zondag 7 september organiseer ik ook weer een wildplukwandeling in Amsterdam. Want ook in Amsterdam groeien wilde vruchten. Je moet ze met iets meer mensen delen, maar ze zijn er wel. Meer info hierover vind je op mijn website.
Kom dwalen, kom proeven, buiten is het goed.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

43 reacties

Opgeslagen onder Uncategorized