Nieuwsbrief: Eet meer pinksterbloemen!

Afgelopen maandag liep ik alweer de één na laatste ganzenei-ronde van dit jaar! Nog even en de ganzen gaan ruien en rusten. Vanaf de zomer begint hun cyclus weer van voor af aan, krachten verzamelen om de winter door te komen en voldoende reserves te hebben om in maart een nest te bouwen. Het is altijd jammer als de oneindig lijkende stroom ganzeneieren gewoon opdroogt, pas over 10 maanden worden ze weer gelegd. Maar de natuur heeft gelukkig altijd wat te eten. Snackend van de nu in de natte natuur overvloedig aanwezige pinksterbloemen ga ik op zoek naar de laatste nesten. Een bijzonder afscheid van de eieren en een heerlijke opening van het bloemenseizoen. Al bloeit er altijd wel een bloemetje, nu barst het bloemen- en bijengebeuren weer in al haar kleurigheid goed los. Ik ben dol op alle eetbare natuur, maar de bloemen maken me het blijst. Fantastische kleine en mooie hapjes, goed voor lichaam en ziel.
De afgelopen maand heb ik veel wildplukwandelingen voor bedrijven gedaan. Personeel van een beursgenoteerd ICT-bedrijf, klanten van de vergeten-groentenleverancier van de horeca, de donateurs van het Rijksmuseum. De groene blaadjes hadden de hoofdrol. In de pas ontwakende natuur zijn die ook bijzonder, maar nu alles lekker wakker is ga ik graag op zoek naar de kers op de slagroom: de bloem. Op de wildplukwandeling van komende zondag wandelen we in het Flevopark en proeven we zoveel mogelijk eetbare bloemen. Meer info onder het kopje data wildplukwandelingen
Pinksterbloemen bloeien, ondanks hun naam, het uitbundigst in de maand april. Ga op zoek naar natte natuur en neem een hap. Ik hoor graag wat je van de smaak vindt.
Kleurige groet,
Ellen

 

Pinksterbloemen, mooi en lekker! foto Ellen Mookhoek Wil je deze foto gebruiken, fijn als je toestemming vraagt.

Pinksterbloemen, mooi en lekker!
foto Ellen Mookhoek
Wil je deze foto gebruiken, fijn als je toestemming vraagt.

Leave a Comment

Filed under Uncategorized

Comments are closed.