Ganzeneieren en wilde kruiden

Volgens mij is het ineens lente…..

Eindelijk weer een gebakken ganzenei met voorjaarspronkridderzwammen en wilde kruiden……  een mooi vooruitzicht! Je kan dus weer mee, plukken, rapen en genieten van buiten zijn terwijl je leert over smaken, planten en dieren.
De ganzenei safari’s beginnen op vrijdag 15 maart en gaan door tot eind april.
Let wel! We gaan het gebied in om “nesten te behandelen”, dat houdt in dat je bebroede eieren onklaar maakt, daar moet je tegen kunnen…..

Onbebroede eieren mogen we meenemen om op te eten.’t Is een prachtige safari in Nederlandse wetlands, maar een tikkie ruig. Kosten € 55,- pp, plaatsen zijn zeer (2 deelnemers per groep) beperkt, laat snel weten of je een vrijdagochtend mee wil.

Eind april verwacht ik ook de eerste wilde Amsterdamse zwammen, de voorjaarspronkridderzwam. Een heerlijke paddestoel die aan de randen van de stad groeit.
In een gecombineerde paddestoelen/kruiden wandeling leer ik jullie alles over deze zwam en voorjaarskruiden, en we gaan lekker plukken. Ook hierbij beperkt aanbod, dus snel aanmelden.
Meer info, ook over de “gewone” wildplukwandelingen, kijk op http://www.debredemoestuin.nl/wordperssmaken/basistraining-paddestoelen/
Mocht je nog aan de bak willen met het hele dier, kijk op http://www.debredemoestuin.nl/wordperssmaken/wildworkshop-ree/ (let wel, de eerstvolgende, ree op 17 maart zit al bijna vol)
Ik hoop je binnenkort te kunnen begroeten en samen te genieten van eten en de natuur.
Groet, Ellen

36 reacties

Opgeslagen onder Uncategorized