Het eetbare woud

Een weekend op een mooie plek in de Eifel (4 uur rijden vanaf Amsterdam), veel leren over paddenstoelen en herten, bronwater drinken en ook nog een beetje wildplukken….Dat is een kado! Voor jezelf of voor een ander…. Dus blok het weekend van 20 t/m 22 september in je agenda en ga mee!

We zijn veel buiten, we luisteren naar burlende herten, lopen door oeroude bossen op zoek naar mooie zwammen en staan daarna samen in de keuken. Daar gaan we een hertenbout uitbenen en bereiden met de zelfgeplukte boleten. Zie voor het complete programma http://www.debredemoestuin.nl/wordperssmaken/het-eetbare-woud/

Ik verheug me erg op dit weekend, door wat langer buiten te zijn en veel tijd te nemen om contact te maken met het woud, de herten en de zwammen kan je je onderdeel van het geheel gaan voelen en dat is echt een bonus. Daarbij… ik heb nog nooit een burlend hert gehoord…. en ik ben helemaal “in luf” met de waanzinnig mooie en oude bomen in de bossen rond onze logeerplek.

Er kunnen max 16 mensen mee en we hebben nu al 4 aanmeldingen, dus reageer snel!   … maar voor nu zeg ik, kijk om je heen, spot en eet rozen!

Ik at van de week een salade van rose rozen en gepocheerd reehart, heel mooi en heel lekker. Maar als je niet jaagt is het heel lastig om aan een mooi hart te komen…

Gelukkig is een salade van veel rozenblaadjes, witte bonen uit blik (ff goed afspoelen en uitlekken) met een lekkere olie, wat zout, herbes provençales en citroensap ook heel goed!

De meeste dagen heb ik ook geen vers reehart en dan eet ook ik witte bonen uit blik, echt heel goed spul.

Op zondag 8 september kan je mee met de wildplukwandeling waarin we de laatste wilde bloemen proeven, met een beetje mazzel ook nog rozen, en ook kijken naar lekkere wilde zaadjes en groene blaadjes. Allemaal zaken die met dat zelfde blikje witte bonen een fantastische maaltijdsalade maken.

Mocht je wel zin hebben om meer te leren over paddenstoelen maar dat weekend in september echt niet kunnen, kan je je ook inschrijven voor 1 van mijn basistrainingen paddestoelen, http://www.debredemoestuin.nl/wordperssmaken/basistraining-paddestoelen-2/

Ik hoop je te zien, het liefst onder het genot van een zwammetje

Groet, Ellen